Kinderactiviteiten

Website afbeelding

woensdag 8 mei; maak je eigen schilderij in het museum

In het kader van onze tentoonstelling ‘Metamorfose, van erfgoed naar kunst’ kun je op woensdag 8 mei een bijzonder schilderij maken in museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Ieder creëert een eigen kunstschilderij met materiaal dat je normaal gesproken weggooit, zoals wc-rolletjes. Wie weet hangt je schilderij straks ook als een Metamorfose in het museum! Eerst worden de kunstexposities ‘Metamorfose, van erfgoed naar kunst’ en ‘Stroming en Stilte van het Waallandschap’ bekeken en daarna gaan de kinderen onder begeleiding zelf aan de slag. 

Deze activiteit, van 14.00-16.00 uur, is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. De kosten zijn € 3,50 per deelnemer. Ouders/begeleiders betalen het normale tarief. Aanmelden kan via info@museumtweestromenland.nl. We kunnen maximaal 20 kinderen ontvangen.

 Verder zijn er nieuwe speurtochten. Bij de tentoonstelling Metamorfose maar ook bij de tentoonstelling Prehistorie. Informatie over de speurtochten is ter plekke beschikbaar dus deze kunnen altijd worden gedaan!

ben jij binnenkort jarig?

Dan ben je van harte welkom om bij ons je kinderfeestje te vieren!

Wij hebben voor jou een leuke speurtocht gemaakt waarmee je samen met je vrienden kunt ontdekken hoe kinderen 80 jaar geleden leefden, speelden en naar school gingen. Wat helemaal leuk is, is dat je jezelf kunt verkleden in de kleding van toen. Wil je liever terug in de tijd van de mammoet? Dat kan ook! Verkleed je als een jager en kom van alles te weten over de oertijd, stenen en fossielen.

Kinderfeestjes kunnen bij ons gehouden worden op woensdagmiddag na 14:00 uur. Het kinderfeestje duurt twee uur en is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 10 kinderen.

Het basistarief is € 8,50 per kind. Dit is inclusief een glas limonade en een versnapering. Na afloop is er een leuke verrassing voor alle kinderen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.