Caféconcert Melle

Het tweede concert voor het museum was dit jaar eigenlijk gepland eind april. Een aantal mogelijkheden voor die dag konden door allerlei redenen geen doorgang vinden. Er is nu gekozen voor tweede pinksterdag. Optreden zal MELLE.

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Melle vangt de magie van muziek in eerlijke en organisch klinkende nummers. Met grote passie zingt hij over liefde en verlies. Zijn melodieën zijn erg memorabel en zijn teksten heel persoonlijk, vaak met een troostende boodschap. Melle’s muziek kan worden omschreven als indie-pop of indie-folk. Zijn repertoire varieert van intieme, akoestische ballads, die doen denken aan artiesten zoals Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens, tot energieke popliedjes die klinken als Sam Fender en Coldplay. Melle heeft een enorme verzameling bijzondere instrumenten zoals een tzouras, balalaika, theremin, taishogoto, citer en nog veel meer, waarvan hij er 23 verschillende bespeelt op zijn debuutalbum. Hij gelooft dat echte, analoge instrumenten altijd veel meer karakter aan een nummer toevoegen dan digitale geluiden. Sinds de afgelopen jaren is Melle niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Zo won hij de ‘Nobel Award Leiden’ en ‘Mooie Noten Amsterdam’ en werd zijn muziek grijsgedraaid op nationale radio. Hitsingle ‘Run Run’ werd zelfs uitgeroepen tot Topsong op Radio 2 en stond op de eerste plaats in hun V15-hitlijst. Afgelopen jaar bracht hij zijn nostalgische debuutalbum ‘Memories That I Am’ uit en dit vierde hij met een uitverkochte show in Cinetol Amsterdam. Daarnaast verscheen muziek in samenwerking met The Jordan, philine en Maryn Charlie en opende hij voor Ruben Hein en Charlie Winston. Dit jaar tourt hij als voorprogramma van Douwe Bob met 21 shows door Nederland en werkt hij ondertussen aan nieuwe muziek. De eerste nummers hiervan zullen dit najaar voor het eerst te horen zijn tijdens zijn eerste eigen clubtour.

Zoals gebruikelijk is het museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen 20 mei om 13:30 uur open. De entree van het museum is gelijk ook het kaartje voor het concert van MELLE. Mensen met een museumjaarkaart of leden van de VRIENDEN VAN HET MUSEUM kunnen gratis naar het concert en ook het museum bezichtigen. Er zijn geen kaarten in de voorverkoop. Kom tijdig, want vol=vol.

Muziek van MELLE is op de diverse social media te vinden bij:

https://www.mellesongs.com/

https://www.instagram.com/mellesongs/

https://www.tiktok.com/@mellesongs

https://open.spotify.com/artist/0tNutPAfpYEeY6YEzwIXQp?si=h4ZcR8tHSImZiEfhVC8S3w

https://www.youtube.com/channel/UCbdXSQiTkxogUVHxZPDyXYw

https://www.facebook.com/mellesongs

https://music.apple.com/nl/artist/melle/1485045463