stroming en stilte van het waallandschap

Stroming en stilte van het Waallandschap

In deze nieuwe tentoonstelling staat het Waallandschap centraal. Wie regelmatig langs de Waal loopt, ziet het meteen. De rivier is geen dag hetzelfde. Afhankelijk van het seizoen, de stand van de zon en de weersomstandigheden verandert het Waallandschap steeds van uiterlijk. Dat maakt het een geliefd onderwerp om te verbeelden in kunstwerken.

Aquarellist Dik Kusters en schilder Loes ten Brink verbeelden de Waal en het omringende rivierlandschap op hun eigen manier. Dik Kusters maakt verfijnde aquarellen met aandacht voor detail, atmosfeer en licht. Loes ten Brink legt het veranderende Waallandschap vast in expressieve, virtuoze schilderijen. De aquarellen en schilderijen in de tentoonstelling zijn verrijkt met de bijzondere keramiek van Ardje de Graaf. De basisgrondstof van keramiek is klei, een grondstof die onder andere wordt gewonnen in de Waal. Samen geven de kunstwerken een kleurrijk beeld van het unieke Waallandschap: een van de pijlers van het Land van Maas en Waal!

De tentoonstelling is te zien van 27 april tot 1 september.