Culturele middag

Culturele middag met luisterliedjes en gedichten op 18 februari

Op zondagmiddag 18 februari verzorgt singer-songwriter Alex van der Horst alias Alexingt! een luisterconcert en draagt schrijver/dichter Tom van Leur voor uit eigen werk in museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen.

Boudewijn de Groot

Enkele jaren geleden heeft Alex een album-cd gemaakt met eigen Nederlandstalige liedjes rond het thema ‘Levensloop en Lange Liefde’. Alex treedt regelmatig op in kleine theaters, open podia en geeft huiskamerconcerten met zijn eigen liedjes. Hij vult deze aan met covers van zijn muzikale helden, Boudewijn de Groot en Leonard Cohen. Onlangs vertegenwoordigde hij Gelderland bij het Regio-songfestival. Velen zullen Alex ook nog kennen als gitarist van het jongerenkoor Beneden-Leeuwen.

‘Wat vervalt’

Tom van Leur gaat onder het pseudoniem ROOD de strijd aan met de grote wereld en zichzelf. Het resultaat is een explosie van stijlen en vormen. Hoogtepunten zijn de projecties die hij met kunstcollectief Modern People tentoonstelde en de – in de Stevenskerk in Nijmegen – uitgevoerde verklanking van zijn prijswinnend gedicht ‘Wat vervalt’. Zijn debuut ‘Voorlopig samen/ begin ik’, is een vernieuwende bundel die hij zelf volledig illustreerde. Tom is een dichter die zich overal thuis voelt maar op het podium op zijn best is.

De culturele middag start om ca. 14.00 uur. Kaartjes kosten € 9,00 en kunnen vanaf 13.00 uur bij de balie worden gekocht en bieden tevens toegang tot het museum. Met Museum- en Vriendenkaart gratis toegang. Ook de andere entreeprijs-acties gelden.

Gezien de ruimte in het museumcafé geldt: VOL = VOL.