Review concert SEM

Concert met alleen maar evergreens!

Zondagmiddag 13 augustus nam de SEM Sixtiesband je mee op een muzikale reis naar de jaren 60 en men speelde 3 sets muziek-met-eeuwigheidswaarde.

De tentoonstelling ‘De Jeugd van Toen, Jeugdcultuur jaren 1960 – 2000’ kende al diverse succesvolle concerten en ditmaal was het de beurt aan de SEM Sixtiesband. De band, met Beuningen als basis, beschikte over een formidabel repertoire. Het aantal evergreens uit de jaren 60 is immers schier onuitputtelijk en de band had een hele fijne selectie aan topnummers gemaakt. 

De band

De 6 rasmuzikanten zijn allemaal gevormd in de jaren 60 en spelen al decennia lang muziek. De band bestaat uit:

  • Cees Sengers – Zang
  • Hans Spin – Gitaar, zang
  • Charlie Scanlon – Toetsen, zang
  • Beaky Engelen – Gitaar, zang
  • Leonard Holtzer – Basgitaar
  • Theo Willems – Drums

 

The Shadows

Het werd die middag duidelijk dat leadgitarist Hans Spin een voorliefde heeft voor de Britse instrumentale band The Shadows. Deze band domineerden de Britse hitlijsten in het pre-Beatlestijdperk in de jaren 50 en begin jaren 60. 

Zo hebben ze in het UK in alle jaren van hun bestaan het ongelooflijke aantal van 69 hits gehad, waarvan 35 als The Shadows en 34 als Cliff Richard and the Shadows, voor wie ze dus jaren de begeleidingsband vormden. SEM speelde prima covers van o.a. Apache en Kon Tiki van The Shadows en Lucky Lips van Cliff Richard and The Shadows.