Ereplek winnaar Focus op Gelderland

Winnaar Focus op Gelderland krijgt ereplek in museum

In het tv-programma Focus op Gelderland van Omroep Gelderland ging presentator Jochem van Gelder op zoek naar de beste hobbyfotograaf van Gelderland. Het werk van de winnaar krijgt nu een centrale plek in een tijdelijke fototentoonstelling in ons museu. Vanaf 24 mei tot en met 29 oktober 2023 is een selectie van het beste werk te zien.

Wendy Wingender 

Iedereen heeft op 21 mei jl. kunnen zien hoe de Apeldoornse logopediste Wendy Wingender het programma won. Het thema van de finale was ‘Het Land van Maas en Waal’ en dit is tevens het thema van de tentoonstelling. Naast het werk van Wendy zijn de mooiste foto’s van de andere kandidaten, foto’s gemaakt door Jochem van Gelder én beelden van achter de schermen van Focus op Gelderland te zien. De tentoonstelling geeft een uniek kijkje achter de schermen van TV Gelderland en laat zien hoe bijzonder onze provincie is, met extra aandacht voor het Land van Maas en Waal.

Focus op Gelderland

Na zijn deelname aan Het Perfecte Plaatje kreeg Jochem van Gelder vaak te horen dat het jammer is dat zo’n programma niet voor onbekende Nederlanders bestaat. Focus op Gelderland gaf de ‘gewone’ hobbyfotograaf de kans om ook beter te leren fotograferen. Op onze website vind je onder meer foto’s van de kandidaten, fotografietips van de coaches uit het programma en kijk je alle afleveringen terug.

De titel Focus op Gelderland bedacht Van Gelder zelf. “Focussen is belangrijk in alles, ook in je mindset. Met Focus op Gelderland laten we onze prachtige provincie zien”, aldus Van Gelder.

Leven tussen Maas en Waal

Ons museum vertelt al jaren verhalen over o.a. het leven tussen Maas en Waal. Vanaf de prehistorie, via de Romeinen, tot aan ca. 1980. In het museum vind je wisselende tentoonstellingen en een rijke vaste collectie over het leven, wonen en werken in deze regio. Wij zien de tentoonstelling Focus op Gelderland als een interessante verrijking van ons aanbod.

De finale (aflevering 8) en alle andere afleveringen van Focus op Gelderland zijn terug te kijken via Uitzending Gemist. Meer informatie over het tv-programma is te vinden op gld.nl/focus. Zie hieronder een impressie van de tentoonstelling in het museum. 

Foto Wendy door Michiel Heijmans, overige foto’s door Alex van Haren