Roland Gieles wordt nieuwe conservator

Roland Gieles wordt nieuwe conservator van Museum Tweestomenland.

In maart 2023 startte Roland Gieles als conservator in het Museum Tweestromenland. 

Gieles volgt hier Jaap van der Veen op, die conservator, curator en bestuurslid was. Jaap van der Veen doet een flinke stap terug en werkt Roland Gieles het komende jaar in.  

Gieles studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Bij het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam werkte hij aan een catalogus over de Rotterdamse collectie vroege Italiaanse schilderijen. Roland is zelfstandig kunsthistoricus, doet onderzoek, geeft cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis en is tevens conservator van Museum Stadskasteel Zaltbommel.

Bij Museum Tweestromenland wordt zijn belangrijkste taak het voltooien van de in 2019 ingezette inhoudelijke transitie van het museum. Van ‘verzamelen naar verhalen’ met een eigentijdse interactieve presentatie en aansluitend op de Verhalen van Gelderland. De tentoonstellingen Prehistorie en Romeinse tijd en Water zijn inmiddels vernieuwd en voor 2023 en 2024 staan de stijlkamers op de rol voor vernieuwing. 

Roland Gieles (li) en Jaap van der Veen