Concert Between 2 Rivers 16 april 2023

Het derde caféconcert: Between 2 Rivers op 16 april

Onderdeel van de tentoonstelling ‘De Jeugd van Toen, Jeugdcultuur 1960 – 2002’ is het maandelijkse concert in het museumcafé. Op zondag 16 april speelt vanaf 14:00 uur de Maas en Waalse band Between 2 Rivers.

Between 2 Rivers is een allround coverband en de muzikanten vonden elkaar in de liefde voor gitaar en hun passie voor muziek; zowel die van vóór, als die uit hun eigen tijd! 

Op eigen wijze brengen de muzikanten een ode aan voor hen betekenisvolle artiesten zoals Led Zeppelin, Nirvana en Green Day tot Arctic Monkeys en Nothing But Thieves. Ook een eigen variant van bijvoorbeeld ‘Ik ga Zwemmen’ spelen zij vol verve. 

Between 2 Rivers is in 2021 opgericht als gelegenheidsband en na een succesvol eerste officiële optreden in Café Xafé in Druten werken zij nu hard om een plek in het Maas en Waalse muziekcircuit te bereiken. Aan hun bandnaam zal het in ieder geval niet liggen, deze is analoog aan de naam van ons museum en die van onze prachtige streek: het Land van Maas en Waal.

De band bestaat uit:  

  • Sterre van Mook – Drums
  • Maik Janssen – Elektrisch gitaar, zang
  • Jip Meijerink – Zang
  • Stan Bekkers – Elektrisch gitaar
  • Milan van Gelder – Toetsen, elektrisch gitaar
  • Thomas Draaijer – Drums
  • Twan van Lith – Basgitaar 

Basgitarist Twan van Lith is als bijna afgestudeerd docent geschiedenis een goede bekende van het Museum Tweestromenland. Hij werkte mee aan het project ‘Escaperoom de Swartmakers’ van de Jongerenraad van het Museum en is sinds eind 2021 bestuurslid van het Museum. Overigens is gitarist Stan Bekkers ook lid van de Jongerenraad.

Het concert start omstreeks 14:00 uur in het Museumcafé. In verband met de capaciteit geldt Vol = Vol, dus kom op tijd en/of bezoek eerst de tentoonstellingen in het Museum. 

Twee voor de prijs van één: het toegangskaartje voor het museum is tevens toegang tot het concert!