Honey en Ronnie present The Zeroes

Concert zondag 12 februari

The Zeroes voor een reünieconcert in het kader van de tentoonstelling ‘De jeugd van toen, jeugdcultuur 1960 – 2000” in het museum Tweestromenland? De band was in zijn totaliteit niet beschikbaar, maar er was een alternatief: Honey & Ronnie present The Zeroes! Op 12 februari om 14.00 uur start het concert in het museumcafé. Vanaf 13.30 uur is het museum open. Toegang: een entreekaartje voor het museum is voldoende, dus geen extra toegangskaartje voor het concert.

Hans Banken en Rinie van Rijsingen maakten in de jaren 70 deel uit van de symfonische rockformatie Journey’s End. Toen deed de punkrage zijn intrede. Daar speelde het tweetal enthousiast op in en ‘the Zeroes’ werden geboren. Na de voortijdige dood van de punkmuziek, het logische einde van the Zeroes gingen ze als duo verder: Honey & Ronnie. Met covers en eigen nummers vonden ze hun publiek op eindexamenfeesten, politieke manifestaties en het Paardenpoepfestival. Na wat omzwervingen maakt het duo nu alweer een decennium deel uit van de classic rockformatie Bridges, die ook in Maas en Waal met enige regelmaat te zien is.

Het duo maakt een lange reis door de geschiedenis van de popmuziek, uitkomend op Centraal Station Zero. Het verhaal achter een groot deel van de Zeroes-klassiekers wordt toegelicht, verrassende versies worden gespeeld, enfin, alle geheimen worden onthuld. Het geheel wordt geplaatst in het juiste historische, Maas en Waalse muziekperspectief en smeuîge anekdotes zullen niet uit de weg worden gegaan op zondag 12 februari in het Museum Tweestromenland.