Het museum blijft vernieuwen!

Museum tweestromenland blijft vernieuwen!

Lezing van Jos van Nistelrooy!

Hebben we twee jaar geleden de zaal Prehistorie/Romeinse tijd ingericht; nu was het al weer tijd voor een aanpassing. Talloze opgravingen in de nabije en wat verderop gelegen regio waarbij steeds Romeinse voorwerpen boven water komen leiden tot een aanpassing. De vitrines prehistorie hebben we gereduceerd voor de uitbreiding van de Romeinse vitrines.

Van dit proces willen wij u op de hoogte houden. Op zaterdag 17 december aanstaande houden we daarom een informatiemiddag waarbij we u deze ontwikkelingen zullen presenteren.

In onze heringerichte vitrines worden de opgravingen aan de Klepperheide te Druten getoond evenals de Romeinse rijnaak die bij de bouw van de Boldershof werd blootgelegd. Daarnaast is er een vitrine die aandacht schenkt aan de opgraving in de Ret in Beneden-Leeuwen waarbij talloze Romeinse voorwerpen werden gevonden.
Daarnaast hebben we die middag een lezing van Jos van Nistelrooy. Hij was betrokken bij de spraakmakende opgraving bij Herwen. Daar werd door archeologen afgelopen jaar een Gallo-Romeins tempelcomplex opgegraven. Jos was hierbij als amateur archeoloog van de AWN nauw bij betrokken. Hij gaat vertellen over deze opgraving en over de Romeinse invloed in onze streek.

Iedereen is welkom:
zaterdagmiddag 17 december om 15.00 uur in Museum Tweestromenland