Geschiedenis-cafe

Het thema van het ‘Verhaal van Gelderland geschiedeniscafé’ op 20 januari is ‘Tweestromenland in de Romeinse tijd’.

Na een inleiding over de net verschenen uitgave Verhaal van Gelderland, gaat hoofdredacteur en hoogleraar Gelderse Geschiedenis Dolly Verhoeven in op de vraag hoe het waterrijke Tweestromenland deel uitmaakt van het grotere verhaal van Gelderland. Paul van der Heijden, een van de auteurs van het Verhaal van Gelderland, vertelt wat we weten over deze regio in de Romeinse tijd en gaat daarbij onder meer in op de vondsten die bij Druten zijn gedaan. René Arendsen (bekend als een van de Ridders van Gelre bij Omroep Gelderland) praat de avond aan elkaar en gaat in gesprek met de sprekers. 

Vooraf aanmelden via info@museumtweestromenland.nl  is noodzakelijk vanwege de capaciteit van ons museumcafé en VOL=VOL .

20 januari van 17.00 tot 19.00 uur.