Open Monumenten dag

Open Monumentendag 10 en 11 september 2022

Open Monumentendag: een speciale editie dit jaar. Op initiatief van Museum Tweestromenland en Stichting Oude Toren Puiflijk krijgen de inwoners van de gemeente Druten en de gemeente West Maas en Waal één, gezamenlijk programma aangeboden.

Zaterdag 10 en zondag 11 september zijn tussen 10.00 en 17.00 uur in de gemeenten Druten en West Maas en Waal 30 monumenten te bezoeken, dankzij de enthousiaste medewerking van hun eigenaren of beheerders. Daarbij moet er wel rekening mee worden gehouden, dat niet elke locatie op beide dagen is geopend; ook de openingstijden kunnen verschillend zijn.

Voor de exacte openingstijden van een monument en een evt. specifiek aanbod kan men het beste de website van de (landelijke) OpenMonumentenDag raadplegen of de website van de beide initiatiefnemers. (Museum Tweestromenland of Oude Toren Puiflijk).

Op elke locatie ligt voor iedere bezoeker een gratis boekje klaar. Daarin staan alle deelnemende monumenten beschreven. Daarin is ook een fietsroute met de diverse locaties opgenomen. Op een enkele plek zal men zich met behulp van de beschrijving uit het boekje moeten informeren, maar op de meeste plaatsen wordt de bezoeker persoonlijk gastvrij ontvangen. Op een enkele plek wordt zelfs een speciaal programma aangeboden. (Een overzicht van de locaties, de fietsroute en het boekje kunt u onderaan deze pagina downloaden.)

Programmawijziging; Monument 30 (woonhuis Appeltern) vervalt wegens persoonlijke omstandigheden.