Molen tentoonstelling

In museum Tweestromenland zal vanaf woensdag 3 augustus a.s. t/m woensdag 28 september een kleine overzichtstentoonstelling te zien zijn over het ontstaan, de functie, de werking en het uiterlijk van de molens in het Land van Maas en Waal.

Aan de hand van 6 panelen krijgt men een duidelijk overzicht van de ontwikkeling van de molens met daarbij foto’s van de nog bestaande molens.

Een historisch onderscheid kan gemaakt worden tussen de molens van Heerlijkheden,  kloostermolens en particuliere molens die zich bezig hielden met het malen van graan (in vrijwilligheid of gedwongen) en de poldermolens die ingezet werden bij de afwatering van het gebied.

We kennen in onze streek veel soorten molens, zoals de standerdmolen, de beltmolen, de grondzeiler, de stellingmolen en de poldermolen.

Op een duidelijke manier wordt in de tentoonstelling de verschillen, functies en het uiterlijk van deze molens uitgelegd.

Bij de balie is een boekje te koop met daarin een uitgebreid overzicht van de molens in onze regio.

Voor mensen die belangstelling hebben in de cultuurgeschiedenis of in molens, is deze kleine, tijdelijke tentoonstelling erg de moeite waard!

Wil je meer weten over de waterhuishouding in Maas en Waal dan is een bezoek aan de “Waterkamer” in ons museum een must!