Veel school bezoeken

Sinds het voorjaar komen de schoolklassen weer

De schoolklassen volgen de museumlessen ‘Verzamelen’ en ‘ In en om het huis’. Onze jeugdgidsen begeleiden deze groepen. Voor de expositie over Ru Paré is een educatief programma voor de hoogste klassen van de basisschool. Het lespakket met de koffertjes, dat beschikbaar is bij de schilderijen, werd gekoppeld aan de expositie over de Joden. Voor dit programma kwamen tien schoolklassen naar het museum.

Enkele klassen gingen ook naar de schuilzolder in de kerk, waar zij het verhaal van Elly Frank en haar ouders hoorden. De leerlingen waren daar erg van onder de indruk. Er werd ook gesproken over het Joodse geloof, antisemitisme,  discriminatie en pesten, niet alleen vroeger maar ook nu. Er werden emotionele verhalen verteld, waar ademloos naar werd geluisterd en de kinderen voelden zich kennelijk ook zo veilig, dat zij hun eigen ervaringen met pesten vertelden en hun emoties durfden te laten zien.

De combinatie van zelf werken (opdrachten uit de koffertjes bij Ru Paré) en het luisteren naar de verhalen bleek een gouden greep. Aan de hand van de schilderijen van Ru Paré (de twee schilderijen uit 1937 en 1955 waarop ‘bomen’ te zien zijn) is met de leerlingen op een mooie, maar ook bijzondere manier over kunst gesproken, waarbij ook de oorlog in hun beeldvorming naar voren kwam.

Meer informatie: info@museumtweestromenland.nl

Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
De combinatie zelf werken en luisteren naar verhalen was ideaal.
Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
Bezoek was indrukwekkend, mooie emotionele verhalen
Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
De leerlingen waren heel betrokken, een vertaalslag naar eigen verhalen, zelfs tranen.
Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
Het vertellen was treffend, zeer mooi verteld
Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
Duidelijke uitleg met mooie verhalen waar de leerlingen bewust van worden.
Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
Kinderen vonden het interessant en een fijn ontvangst.
Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
Bewustwording dat ze dapper kunnen zijn.
Enkele reacties van de leerkrachten
Lees verder
Fijn dat dit museum open is voor onze scholen, zeer leerzaam.
Vorige
Volgende