Kaartverkoop Concert Remy van Kesteren op 17 oktober gestart!

Remy van Kesteren bij het Museum Tweestromenland – foto: David van Haren

Bestel nu kaarten voor het concert van Remy van Kesteren

In augustus deed Remy van Kesteren (harpist) in het museum Tweestromenland inspiratie op en componeerde een muziekstuk waarin het mooie en het dreigende van de rivieren van het land van Maas en Waal te horen zullen zijn. Het museum organiseert daarom op 17 oktober (start 15.30 u) een concert met Remy van Kesteren waarin o.a. dit nummer te horen is. In het voorprogramma staat Gery Vermeulen & Friends. Kaartjes zijn te koop via bovenstaande knop.

Harpist Remy was pas tien toen hij toegelaten werd aan het Utrechts Conservatorium. Daarna volgde een reis vol cum laudes, lofredes, vele prestigieuze prijzen en internationale concerten. Tussendoor ontwikkelde hij ook nog een nieuw soort harp. Remy’s instrument heeft 49 – in plaats van 47 – snaren en kan zowel akoestisch als elektrisch versterkt bespeeld worden. Ook kan Remy met één beweging van de knie alle snaren tegelijkertijd dempen. Hij is kortom een alleskunner en gaat graag het experiment aan.  Sommige bezoekers aan ons museum zagen al een voorproefje hiervan op 4 augustus. Hij speelde enkele stukken en beantwoordde vragen van het publiek. Een van de kinderen stelde de ene na de andere vraag en had het liefst dat mamma alle CD’s kocht en ze wilde haar klarinet verruilen voor de harp.

REMY VAN KESTEREN van het Conservatorium via wereldberoemde orkesten naar de kleinere zalen en solo. De reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van prachtige muziek en verre uithoeken. Na vele onderscheidingen en awards ging het kriebelen bij de jonge muzikant. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. Het is logisch dat dit zijn spel heeft beïnvloed – Remy is al snel bekend geworden als een instrumentalist die alle uithoeken van zijn instrument en daarbuiten verkent. De harpist besloot ook popmuziek te gaan maken. Dit bracht hem de eerste optredens met zijn eigen band, een album geproduceerd door Britse producer, songwriter en DJ Fink en een theatertour in 2019 met zijn eigen robotorkest (the Analogue Robot Orchestra). Hij bracht covers uit van zijn muzikale helden Radiohead, Bon Iver en Rosalía en maakte indruk met zijn vorig jaar uitgebrachte alternatieve soundtrack voor de animatiefilm The Red Turtle. Remy zal onder andere repertoire spelen van zijn laatste albums, maar ook nieuw werk én het werk geïnspireerd op het land van Maas en Waal waar hij in het Museum de inspiratie voor vond met als decor de kerk van Beneden-Leeuwen, naast het Museum Tweestromenland.

In het voorprogramma zingt GERY VERMEULEN, mezzo sopraan uit Druten begeleid door Freddy van Maurik (piano) en Arjen Reeser (trombone). Haar muziekkeuze voor dit concert is geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Joden in het Land van Maas en Waal’, in museum Tweestromenland. Muziek uit het oeuvre van de Griekse componist M.Theodorakis. Op tekst van I.Kambanellis over zijn gevangenschap in concentratiekamp Mauthausen. Deze liederen beschrijven het zwartste zwart uit het bestaan van de mens maar ook het witste wit: de liefde als overwinning op de dood. Aansluitend hoort u dan ook muziek van A.Loyd-Webber over ‘worldwide love’.

In het kader van de deelname van het Museum Tweestromenland aan het ERFGOEDFESTIVAL GELDERLAND organiseert het Museum op 17 oktober dit concert. Voor het Erfgoedfestival gingen Tien Gelderse talenten en gevestigde namen deze zomer op ontdekkingstocht op bijzondere Gelderse erfgoedlocaties. Daar lieten zij zich voor het Erfgoedfestival inspireren tot het maken van nieuw werk, gebaseerd op het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘Aan het werk’. In het Museum Tweestromenland was Remy van Kesteren in residence en hij liet zich inspireren door de rivieren en het leven in het land van Maas en Waal.

Praktische informatie: 

Op 17 oktober gaat de kerk om 15.00 open.

Er zijn geen vaste zitplaatsen.

Het ticket geeft ook recht op 1x gratis toegang tot het museum op of ná 17 oktober.

Een gratis consumptiebon (te gebruiken na afloop van het concert in het
museum) wordt bij de entree van de kerk uitgereikt.

Coronamaatregelen: Wij stellen een bewijs van inenting c.q. testbewijs verplicht (QR-code op app of op papier).

Het concert start om 15.30 en duurt tot ca 17.00 uur.

Locatie: H. Alphonsuskerk, Zandstraat 77, 6658 CP Beneden-Leeuwen (naast het museum)