Op stap met Rhijn

Ontdek Rivierenland met gratis puzzeltochten voor het hele gezin

Fietsen en wandelen zijn dit jaar ongekend populair geworden. Wil je een leuke route fietsen en meteen wat wijzer worden? Ben je benieuwd naar de relatie van Rivierenlanders met water? Stap dan op de fiets met Rhijn! Deze smartphonespeurtocht is leerzaam en grappig voor het hele gezin en is ontwikkeld door Erfgoedroutes in opdracht van Cultuurpact Rivierenland. Het is een initiatief van erfgoed educatoren Jacoline Zilverschoon en Lucienne Bartels die in samenwerking met de educatiecommissie museum Tweestromenland de route voor Wamel / Beneden-Leeuwen hebben samengesteld.

Via IZI Travel vind je nog meer routes Op stap met Rhijn binnen het Rivierengebied. 

Wat moet je doen?

1. Zorg dat je telefoon is opgeladen.

2. Download de gratis app IZI.Travel op je telefoon. Deze is beschikbaar voor iPhone en Android. 

3. Geef toestemming om jouw locatiegegevens te gebruiken.

4. Zoek de speurtocht ‘Op stap met Rhijn Wamel / Beneden-Leeuwen. 

5. Download de speurtocht. Dat is belangrijk. Dan krijg je een betere kaart en heb je onderweg geen internetverbinding nodig.

6. Haal het gratis benodigde puzzelboekje op bij streekmuseum Tweestromenland, Past. Zijlmansstraat, Beneden-Leeuwen. Dat boekje heb je nodig om de vragen te beantwoorden waarmee je extra punten kan verdienen. Check de uitslag na afloop weer in het museum. Check www.museumtweestromenland.nl voor de openingstijden. 

7. Tik op ‘Speel audio af’ en je kunt beginnen!
Kijk niet op je telefoon als je fietst, dat is gevaarlijk. Zoek een veilige plek langs de kant van de weg. Tik nu op ‘Start’ en ga naar de sleutel in de kaart. Dat is het startpunt, luister naar het introverhaal dat Rhijn, de graafreus vertelt je over het uitgraven van de rivieren in het Rivierengebied. Alle verhalen zijn door reus Rhijn opgeschreven, maar een storm nam de bladzijden uit het boek mee, help je mee deze verhalen terug te vinden? 

8. Tik op het professorhoedje voor de quizvragen. Beantwoord je de vraag in een keer goed, dan krijg je de meeste punten. Dus doe je best. Wil je nog wat uitleg? Tik op het tekstballonnetje. 

Succes en heel veel plezier! 

Nieuws

Culturele middag

Culturele middag met luisterliedjes en gedichten op 18 februari Op zondagmiddag 18 februari verzorgt singer-songwriter Alex van der Horst alias

Lees meer...