Op zaterdag 3 oktober is de nieuwe tentoonstelling Metamorfose in het museum gestart.

Van de 9000 voorwerpen die het  museum bezit, zien de meesten nooit het daglicht. Maar een klein deel wordt gebruikt voor tentoonstellingen en de rest ligt in het depot.  Reden om  twintig kunstenaars van stichting Kunstbakens te vragen om zich te laten inspireren door een cultuurhistorisch voorwerp – naar eigen keuze – als basis voor een kunstwerk. 

Deze gedaanteverwisseling ‘’ Metamorfose’ levert  twintig boeiende kunstwerken op. Kunstwerken die een schitterende en spannende symbiose laten zien tussen oud en nieuw.  Voorwerpen die eeuwenlang achteloos ter hand zijn genomen bij voorbeeld om  een beroep mee uit te oefenen blijken plotseling  te zijn veranderd in een adembenemend nieuw kunstvoorwerp.

De tentoonstelling loopt van 3 oktober tot 17 januari 2021.

De elfde Maas en Waalse Kunstroute vindt plaats op zaterdag en zondag 10-11 oktober 2020. De centrale plek van de route 2020  is dit jaar in ons museum. In deze periode zijn in het museumcafé de werken te zien van twintig kunstenaars. Die ruimte is gedurende die beide weekenden gratis te bezoeken.

De foto toont twee strijkijzers die onder handen van kunstenares Maria van der Laar zijn herschapen in twee verdwenen kerken in het land van Maas en Waal.