Museum Tweestromenland krijgt weer een werk van Jac Maris

Museum Tweestromenland heeft weer een werk van Jac Maris weten te bemachtigen. Het is een plastiek dat Jac Maris in de zeventiger jaren heeft gemaakt bij de bouw van de Rooms-Katholieke basisschool de Leeuwenkuil.  Maris heeft voor dit werk gemaakt van geglazuurd terra-cotta waarop links water met een  vogel, in het midden drie leeuwen die verwijzen naar de Leeuwenkuil en rechts het bouwland met zaailingen. De beide scherpe vouwen in het midden symboliseren de dijken van de Waal en de Maas. In april 2019 ging de Leeuwenkuil samen met de openbare school De Wijzer samen in een nieuw gebouw en vormen sindsdien het IKC (Integraal kind centrum). Direct daarna werd de Leeuwenkuil afgebroken.

De directie van de Leeuwenkuil was zo vriendelijk om het plastiek aan het museum te schenken.