Museum Tweestromenland krijgt weer een werk van Jac Maris

Museum Tweestromenland heeft weer een werk van Jac Maris weten te bemachtigen. Het is een plastiek dat Jac Maris in de zeventiger jaren heeft gemaakt bij de bouw van de Rooms-Katholieke basisschool de Leeuwenkuil.  Maris heeft voor deze school een plastiek gemaakt van geglazuurd terra-cotta waarop water, vogels en drie leeuwen zijn te zien. De leeuwen verwijzen vermoedelijk naar de naam van de school; de Leeuwenkuil. In april 2019 gaat de Leeuwenkuil samen met de openbare school De Wijzer samen in een nieuw gebouw en vormen zo het IKC (Integraal kind centrum). Direct daarna wordt de Leeuwenkuil afgebroken.

De directie van de Leeuwenkuil was zo vriendelijk om het plastiek aan het museum te schenken.