Op deze pagina kun je alle vlogs bekijken die gemaakt zijn.

Voor de expositie Metamorfose is aan kunstenaars gevraagd om van een museumobject een kunstwerk te maken. Zo’n leuke opdracht leek ons ook voor kinderen een uitdaging. Daarom is er voor jullie een speciale vlog gemaakt voor en door kinderen. Daarin kun je zien hoe Kim en Julia in het museumdepot op zolder en in de kelder zoeken naar voorwerpen om hiervan een kunstwerk te maken. 

Van 3 oktober tot 17 januari is in Museum Tweestromenland de tentoonstelling ‘Metamorfose’ te bewonderen. Kom jij ook een kijkje nemen? In deze vlog zien we Monique van Stokkum vertellen over het metamorfose-proces. Veel kijkplezier!

Beroepen in Maas en Waal door de eeuwen heen. Welke waren dat en wat was hun band met de streek?

Derricks & Geldens waren belangrijk voor de steenproductie in Maas en Waal. In deze vlog wordt de geschiedenis van die steenfabriek uitgelegd.

Hoe leefden en woonden de mensen in Maas en Waal door de geschiedenis heen? Deze vraag komt in deze vlog aan de orde.

Het is tijd voor een terugblik op de evacuatie van 1995. Nu 25 jaar geleden.Hoe hoog stond het water? Wie waren de ‘’hoofdrolspelers’’? Wie moest er evacueren? En: wat gebeurde er daarna? Zijn we nu veilig achter onze dijken?Bezoek deze expositie tot 31 december 2020.

Op dit moment loopt de tentoonstelling Bevrijding zonder vrede en is tot 31 augustus 2020 te zien. Deze tentoonstelling, met als ondertitel “Angst” toont het laatste oorlogsjaar in het land van Maas en Waal.