Virtual Reality in museum

Virtual Reality in museum Tweestromenland

Reis naar het verleden en red de schatten van Gelderland!

Zanger Marinus uit Beneden-Leeuwen had de eer om het Virtual Reality spel van het museum als eerste uit te proberen. Vrijdag 24 juni heeft hij symbolisch de Schatten van Gelderland gered!

In Museum Tweestromenland kunnen bezoekers van 22 juni tot en met 10 juli virtueel de vroegere tijden van Gelderland beleven via een Virtual Reality game. De game is onderdeel van het project Schatkamers van Gelderland van Erfgoed Gelderland. In dit spel moeten twee spelers gestolen historische objecten terugplaatsen in de juiste periode om het verleden te herstellen. Beleef de geschiedenis op een andere manier!  

Een kwaadaardige tijdreiziger heeft historische objecten gestolen en deze objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd zodat de geschiedenis weer wordt ‘hersteld’.

De spelers reizen door de tijd en belanden in een prehistorische hut, een Romeinse tempel, een Spaans tentenkamp of één van de andere 7 tijden. Naar al deze tijden moeten historische objecten teruggebracht worden. En dat lukt alleen met de hulp van museumbezoekers in de leeftijd van 10 t/m 99 jaar. 

Schatkamers VR Game is een spel voor twee spelers, de één draagt de VR-bril, de ander bedient de knoppen. Samen herstellen zij de geschiedenis door aanwijzingen te ontcijferen, puzzels op te lossen en goed samen te werken! 

Bekijk na het spel de voorwerpen uit de Prehistorie en Romeinse tijd in ons museum.

foto’s Reinier Janssen