Kindermiddagen op zaterdag 1 en 15 augustus.

Op zaterdag 1 en 15 augustus  zijn er ‘kindermiddagen’ in en rondom het Museum Tweestromenland

Terwijl de kinderen op verkenning gaan, kunnen ouders de exposities ‘Bevrijding zonder Vrede’ en ‘Over-stromen’ bezoeken of natuurlijk ook de vaste collectie.

Voor de kinderen is er tussen 13.30 en 17.00 uur keuze uit:

• Speurtocht Prehistorie/stenen onderzoeken
  • Speurtocht Groen (leeftijd 9-12 jaar) met doe activiteiten
  • Speurtocht Geel (leeftijd 7-9 jaar ) met doe activiteiten
  • Het geheime Minimuseum  – wat zit er in de oranje kastjes?
  • Beroepenquiz over de ambachten uit vroegere tijden
  • Quiz Streekdialect Maas en Waal
  • Memory kast (wat hoort bij vroeger)
  • Kinderen mogen ook in het schoolklasje Anno 1900 zitten met klompen aan en schrijven met lei en griffel. Natuurlijk mogen hier (familie)foto’s van worden gemaakt!

Als het goed weer is kunnen de kinderen knikkeren, touwtje springen of hoepelen op het museumpleintje. Hier geeft Touwslager Jan van Kruisbergen ook een demonstratie touwdraaien en verkoopt voor 2 euro een springtouw.

De kosten van deze middag zijn € 12,50 per gezin (maximaal 4 kinderen tot 12 jaar); kinderen alleen betalen € 2,50. Dit is inclusief een glas limonade voor de kinderen.

Om teleurstelling te voorkomen: meld je vooraf aan, want ‘vol is vol’.

info@museumtweestromenland.nl