Nieuwe tentoonstelling: van aap mies jet tot iPad

Op 21 juni opent Museum Tweestromenland een tentoonstelling over het onderwijs in het land van Maas en Waal. De titel van de tentoonstelling luidt: ‘Van aap mies jet tot iPad: naar school in het land van Maas en Waal. Op de tentoonstelling zijn twee klassen te zien; een uit 1919 en een uit 2019. Aan de hand van filmpjes wordt het verschil in onderwijs over de jaren heen toegelicht. In een derde ruimte zijn foto’s te zien van alle scholen uit het land van Maas en Waal. In onze foyer is een tentoonstelling van schoolplaten.

Om te benadrukken dat deze tentoonstelling gaat over het gehele gebied van Maas en Waal wordt het geopend door drie wethouders van Onderwijs te weten: de heer Van Swam (West Maas en Waal), de heer Van Elk (Druten) en de heer P. Loermans (Wijchen) en door twee klassen kinderen van het IKC uit Beneden-Leeuwen.

Vanaf 22 juni bent u van harte uitgenodigd om deze tentoonstelling te komen bekijken. Het museum is open op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag van half twee tot 17.00 uur.

Op woensdagmiddag 10 en 17 juli en 7 en 14 augustus worden er extra middagen voor de kinderen georganiseerd. Noteer deze data in je agenda en via de huis-aan-huis bladen houden we je op de hoogte van het programma.