Vanaf 5 mei is een tentoonstelling te zien over de Meistaking 1943.

Geplaatst door avg (antoon) op 08-05-2018

Afgelopen vrijdag 4 mei is tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het museum Tweestromenland door wethouder Sander Bos van de gemeente West Maas en Waal de tentoonstelling geopend over de Meistaking 1943.

De volgende dag, op 5 mei, werd in de bossen van Arnhem, achter het Openlucht Museum een bijeenkomst gehouden op de plek waar precies 75 jaar geleden vijf mensen uit Beneden-Leeuwen zijn gefusilleerd. Tijdens deze bijeenkomst werden brieven voorgelezen door Betsie de Kok, een nicht van Hendrik de Kok die in kamp Mauthausen is omgekomen. Daarna werd door burgemeester Vincent van Neerbos , samen met Betsie de Kok , een krans gelegd bij het monument dat herinnert aan de fusillade.

Klik op de link voor meer info over de meistaking.

De meistaking 1943.pdf

De tentoonstelling in het museum Tweestromenland is te bezichtigen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, ‘s middags van 13.30 uur tot 17.00 uur

Laatst vernieuwd: 08-05-2018 om 19:24