Uitnodiging herdenking dijkbrand op 5 oktober.

Geplaatst door avg (antoon) op 03-09-2019

Hierbij wordt u uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de wandeltocht op zaterdagavond 5 oktober aanstaande.

Dan is het precies 75 jaar geleden dat de Duitsers een brandend spoor nalieten op de Waalbandijk. In die nacht brandden ze 43 huizen plat. Wij willen dat feit herdenken door in die nacht langs alle locaties van afgebrande huizen te gaan. Bij ieder huis zal een bord staan met een tekst over dat huis.

De tocht begint aan de Noorderpas te Beneden-Leeuwen. U wordt daar ontvangen in een tent waarin wordt uitgelegd wat er die avond gaat gebeuren. Daarna kunt u in groepen van 20 gaan wandelen tot dorpshuis De Dulper in Boven-Leeuwen waar u ontvangen wordt met koffie.

Iedere groep wordt begeleid door een gids.

Mocht de afstand, twee en een halve kilometer, voor u bezwaarlijk zijn dan kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier. U kunt in dat geval met Theo’s Express de tocht meemaken.

De kosten voor deze wandeltocht bedragen € 5,-.  Deze kosten dient u aan het begin van de tocht cash en gepast te voldoen.

Aan het begin kunt u het dagboek van Harrie van Heertum kopen. In dat boekje beschrijft Harrie van Heertum zijn ervaringen van die nacht.

Op 4 oktober wordt in museum Tweestromenland de tentoonstelling Bevrijding zonder Vrede geopend. Deze tentoonstelling gaat mede over deze brand. Vanaf 5 oktober is deze tentoonstelling voor het publiek geopend.

Opgave:

Laatst vernieuwd: 04-09-2019 om 10:10