Museum krijgt unieke bronzen plaquette van Jan Walraven

Geplaatst door avg (antoon) op 08-05-2018

Naar aanleiding van onderzoek gedaan voorafgaand aan de tentoonstelling meistaking 1943 ontvingen het museum Tweestromenland van een familielid een bronzen plaquette van Jan Walraven. De heer Ton Walraven is na de oorlog directeur geworden van de meubelfabriek Walraven & Bevers. In zijn periode is in de hal van de fabriek de plaquette geplaatst van Jan Walraven. Met het verdwijnen van de fabriek kwam de plaquette bij hem thuis te staan. Hij heeft het nu geschonken aan het museum Tweestromenland die met de schenking erg blij is. Het past uiteraard goed in de tentoonstelling maar het blijkt ook nog eens te zijn gemaakt door de bekende beeldhouwer uit Heumen Jac Maris. Voor de conservator van het museum Jac Maris was het ook een verrassing. De plaquette was zelfs bij hem niet bekend. Na de tentoonstelling krijgt de plaquette een prominente plaats in de hall of fame van ons museum.

Laatst vernieuwd: 03-06-2018 om 23:52