Meer dan 600 kinderen uit Maas en Waal maakten een kunstwerk voor de Kinderkunstprijs.

Geplaatst door avg (antoon) op 21-11-2017

Expositie Kinderkunstprijs 2017

In de aula van Streekmuseum Tweestromenland, Beneden Leeuwen is de expositie van het project Kinderkunstprijs 2017. Ruim 600 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in het Land van Maas en Waal hebben in de afgelopen maanden gewerkt aan dit project.

Het project is begonnen met een introductie over het maken van kunst door kunstenaars uit de regio. Vervolgens zijn de leerlingen aan de slag gegaan. De leerlingen uit groep 6 uitgaande van het thema "Kunst voor de (eenzame) oudere", groep 7 met het thema "Driedimensionale schaakkunst " en groep 8 met het thema "Beroepen".

Bijzonder is dat kinderen uit groep 8 kunstfoto's konden maken. Hiervoor kregen ze een introductie door professionele fotografe Caitlin Sas. Praktijk leerden ze in workshops van fotograaf August Swietkowiak. Volgens professionele kenners heeft het geleidt tot originele, bijzondere foto’s van de jeugdige fotografen.

De ingestuurde werkstukken, uit de groepen 6, 7 en 8, zijn tot en met tot 10 december te bewonderen in de foyer van Streekmuseum Tweestromenland. Op zondag 10 december, aanvang 14.00 uur, volgt de prijsuitreiking door Jochem van Gelder.

De expositie kan bezocht worden gedurende de gebruikelijke openingstijden van het museum. (woensdag, zaterdag en zondag: 13.30 - 17.00 uur)

Toegang aula met de expositie Kinderkunstprijs 2017: gratis

Voor bezoek aan het Streekmuseum gelden de normale toegangsprijzen.

RTV Totaal maakte een prachtig filmpje over de opening van de Kinderkunstprijs Maas en Waal 2017.

Bekijk het hier: http://www.beeldenuitderegio.nl/

Laatst vernieuwd: 27-11-2017 om 12:49