Leren over de Préhistorie, kom in de kerstvakantie naar museum Tweestromenland!

Geplaatst door avg (antoon) op 11-12-2017

Leren over de Préhistorie, kom in de kerstvakantie naar museum Tweestromenland!

Museum Tweestromenland heeft de afdeling Prehistorie vernieuwd. De bestaande speurtochten zijn aangepast. Kinderen leren spelenderwijs over hoe de eerste mensen leefden en woonden tussen de rivieren en welke dieren er in de Prehistorie rondliepen in het Land van Maas en Waal. Samen met de gids van het museum kunnen ze speuren naar botten van mammoeten, wissenten en zelfs neushoorns. Ook kunnen kinderen allerlei gesteenten determineren. Verder kan op deze afdeling graan worden gemalen met een kleine molensteen en kan er schapenwol worden gesponnen met spoelsteentjes. Speciaal op deze middag mogen kinderen zich verkleden als mammoetjager.

In de foyer van het museum staat het skelet van een mammoet die in onderdelen is gevonden bij zand- en grintafgravingen in Maas en Waal. Het skelet bestaat uit maar liefst 244 botten en botjes.

Dus, heb je zin om in de kerstvakantie naar het museum te komen en een leuke middag te hebben? Wees van harte welkom op woensdagmiddag 27 december 2017 en woensdagmiddag 3 januari 2018. Zie onze website voor de exacte openingstijden en toegangsprijzen www.museumtweestromenland.nl

Laatst vernieuwd: 12-12-2017 om 12:29