Handtekeningenactie op Open middag zondag 11 november

Geplaatst door avg (antoon) op 05-11-2018

Open middag op zondag 11 november en handtekeningenactie.

Streekmuseum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen houdt op zondag 11 november a.s. van 13.30 tot 17.00 een Open Middag onder het motto: “Toekomst Streekmuseum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen is in gevaar”. De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Daarvoor staat in de hal van het museum een collectebus.

Tevens zullen de museumvrijwilligers de bezoekers en bewoners van Maas en Waal uitnodigen om hun handtekening te plaatsen op een actielijst, daarmee aangevend dat het museum moet blijven.

Besluit gemeenteraad van West Maas en Waal.

Volgende week donderdagavond 15 november a.s. neemt de gemeenteraad van West Maas en Waal een besluit over het verzoek van het museum om een structurele subsidieverhoging voor het Museum Tweestromenland. Het voorliggende raadsvoorstel biedt te weinig om het voortbestaan van het museum in goede banen te leiden. Het op 1 januari jl. aangetreden nieuwe museumbestuur heeft veel acties ondernomen om in het goede vaarwater te komen. Om de continuïteit te waarborgen is juist in een overgangsperiode extra steun van de gemeente noodzakelijk.

De vrijwilligers en het museumbestuur doen een dringend verzoek aan iedereen die sympathie heeft voor het streekmuseum om deze open middag het museum te bezoeken. Het museumcafé is open en de museumgidsen staan voor u klaar om u te vertellen over onze collecties en de geschiedenis van Maas en Waal.

Oproep.

Vrijwilligers en museumbestuur roepen onze bezoekers, donateurs, relaties en sympathisanten op hun handtekening te komen zetten en de vergadering van de gemeenteraad van donderdag 15 november a.s. te bezoeken.

Laatst vernieuwd: 05-11-2018 om 19:43