Educatieprojecten

 

 

Museum Tweestromenland heeft een educatieve taak

Voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in de regio Maas en Waal en daarbuiten zijn educatieve programma’s beschikbaar.

Deze programma’s sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs en vallen onder de doorlopende leerlijn Reizen in de Tijd (www.reizenindetijd.nl).

Schoolbesturen en ICCers (interne cultuurcoördinatoren) van de diverse onderwijsinstellingen informeren wij graag over de mogelijkheden.

 

Het museum biedt ook programma's op maat aan.

Deze zijn gekoppeld aan een thema.

Hiervoor zijn leskisten beschikbaar met materiaal van de 20e eeuw over o.a.: beroepen, schoolmateriaal, speelgoed, winkel, verzorging en religieuze zaken..

 

 

Contact opnemen kan via nummer: 0487 - 595002 

 

of


Per mail: info@museumtweestromenland.nl 

 

 

Reacties uit ons gastenboek na een schoolbezoek:  

 

Over het project Verzamelen.

"Met groep 3 op bezoek. Zoek de verschillen tussen vroeger en nu. Wij vonden het super leuk en leerzaam om te bekijken hoe het vroeger was. Kinderen waren zeer geboeid door de leuke werkvormen.

Openbare basisschoolDe Wijzer, Beneden-Leeuwen.

 

Wat een geweldig museum met hele goede gidsen. Wij vonden het erg leuk om bij jullie in het museum te komen kijken en opdrachten te doen. Heel erg bedankt".  

 

Openbare basisschool De Appelhof, Druten.

 

  

"De kinderen, ouders en leerkrachten waren zeer enthousiast. Het aanbod paste goed bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen. Tijsplanning was goed".

Samenwerkingsschool De Boskriek, Wijchen.

 

Over het project Water als vriend en Vijand:

"Een prima ochtend, waarbij de kinderen veel hebben geleerd van hun eigen omgeving. De begeleiding was positief en op de kinderen gericht.

Basisschool Het Heilig Hart, Hernen.